Onze wijncursus

Er zijn bekende klassieke combinaties van streekwijnen bij een gerecht, zoals een Sauterne met foie gras. En deze combinaties werken altijd fantastisch. Maar hoe komt dat en waarom werkt iets anders helemaal niet zoals sinaasappelsap na het tandenpoetsen. Lekker is g??n toeval en de perfecte wijn spijs combinatie is een zaak van goed overleg tussen Chef en Sommelier.

DE CURSUS

Een echte wijn beleving

De cursus bestaat uit  2 fantastische lunches/diners  bij een top restaurant. Een restaurant dat zijn sporen in de gastronomie heeft verdiend. Indien aanwezig  wordt aan de Chef?s table gegeten.? De Chef-kok doet zelf zijn verhaal aan tafel. Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan en hoe komt een gerecht tot stand. De sommelier geeft uitleg over de wijnen. Waar komt de wijn vandaan en wat is het verhaal achter deze wijn. Na afloop van de cursus ben je  in staat om thuis zelf diners (etentjes) extra allure te geven door de meest geschikte wijn per gang te serveren. Ook ontvang je  een mooi certificaat en een naslagboekeje voor thuis.

De lunch / Het diner

De cursus wordt gegeven tijdens 2 middagen of avonden waarbij 4 gangen met 8 (bob)  wijnen worden geserveerd. Aan de hand van gerecht en wijn worden de combinaties besproken. De docenten geven uitleg over de theorie en waarom het team juist voor deze combinaties heeft gekozen. Tijdsduur is ca 3 uur per sessie.

De kosten

De totale cursus kost ? 235,- p.p.

Bij de cursus zijn inbegrepen:

  • 2x lunch / diner bij een top restaurant inclusief cursus
  • 16x bijpassende wijnen (bob arrangement)
  • 1x certificaat en wijn/spijs naslagboekje
[unex_ce_button id="content_k4b2mlc0s,column_content_9m7joqu7t" button_text_color="#f2f2f2" button_font="semibold" button_font_size="15px" button_width="auto" button_alignment="left" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#b2936d" button_padding="15px 60px 15px 60px" button_border_width="0px" button_border_color="#b2936d" button_border_radius="6px" button_text_hover_color="#f2f2f2" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#7a644c" button_border_hover_color="#7a644c" button_link="http://wilmyenwijn.com/inschrijven/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]INSCHRIJVEN[/ce_button]