WSET Opleiding

Wat is er leuker dan een wijnopleiding te doen in een omgeving die wijn uitstraalt!


Wandelend door de wijngaarden, zien wat voor keuzes de wijnboer maakt om zijn terroir het beste tot uitdrukking te laten komen. Leren welke keuzes een wijnmaker heeft in zijn wijnkelder. En dan proeven en ontdekken hoe je een goede proefnotitie en beoordeling maakt, begeleid door internationaal gecertificeerde docenten.

Dat kan op Quinta de Plansel in de Alentejo in Portugal

Op slechts een uur rijden van Lissabon biedt Wilmy & Wijn samen met Quinta de Plansel de WSET opleiding aan. De Wine & Spirit Education trust (WSET) is wereldwijd de grootste aanbieder van kwalificaties op het gebied van wijn, gedistilleerd en sake. Al 50 jaar lang gaat de WSET aan kop bij het ontwikkelen en aanbieden van cursussen over wijn en gedistilleerd. De WSET staat dan ook hoog aangeschreven in de internationale wijnwereld.

De wijnschool van Plansel biedt in 3 talen ( Engels, Duits en Portugees) level 1 (één dag ) en Level 2 (3 dagen) aan, met internationaal erkend certificaat.

Cursus data?

Alle cursusdata en alle informatie is te vinden op de website van Quinta de Plansel. Leer om nog meer van wijn te genieten in deze fantastische wijnwereld. Wij verwelkomen jullie graag op de quinta voor een overgetenlijke ervaring!